Ajankohtaista

Uima-asurajoite nuorille uimareille!

Kirjoittanut: Johanna Sihvonen  

 

Uima-asurajoite nuorille uimareille!'

 

Poikkeus voimaan kauden 2017–2018 alusta

Poikkeuksena yleiseen ohjeeseen on, että nuorilla uimareilla (pojat 13 vuotta ja sitä nuoremmat sekä tytöt 12 vuotta ja sitä nuoremmat) uima-asun lahkeen pituus ei saa yltää reiden puolivälin alapuolelle. Rajoitus on voimassa kaikissa kilpailuissa riippumatta kilpailun tai yksittäisen lajin ikäsarjasta. Uimarin ikä määritellään kunkin vuoden viimeisen päivän perusteella. Tämä nuorten uimareiden uima-asurajoitus astuu voimaan 1.9.2017.

Tuomareiden ja toimitsijoiden tulee kilpailuissa tarkkailla uima-asuja, kuten muitakin sääntörikkeitä. Mitään erityistä uima-asun tarkastuspistettä tai hyväksyntämenettelyä ei siis tarvita. Jos toimitsijoilla on syytä epäillä uima-asun säännönmukaisuutta, se voidaan tarkastaa. Tällöin uimarin kanssa samaa sukupuolta oleva toimitsija toteaa asun säännönmukaisuuden sen mallimerkinnöistä pukuhuoneen puolella.

Ennätysuinneissa uimarin on todistettava uima-asunsa säännönmukaisuus välittömästi suorituksensa jälkeen. Huom! Maailman ja Euroopan ennätykset hyväksytään vain FINA:n listan mukaisilla asuilla uituna.

Näytä kaikki