Pori International Swimming

Classic (PISC) 25.5.-26.5.2019

Kutsu suomeksi

Invitation in english

Pori Swimming Club has an honor to arrange the first swimming competition in Pori with FINA status.

The competition will be held in the modern Pori downtown swimming center with 8-lane 50m Olympic pool, Omega starting blocks and two warm-up pools.

The competition weekend is on 25th to 26th of May 2019.

The three best swimmers of the competition according to the FINA points will get the prize money.

More information: pori.swimmingclassic@gmail.com

Lots of swimming action happening this week in Pori, a coastal town of Finland that is hosting a FINA Olympic qualifying event. All the top Finnish swimmers and few international stars are set to compete over two days and hunt down Olympic A cuts.
The most anticipated event will be the men's breaststrokes were all the Finnish top breaststrokers, most notably Matti Mattsson, a 2013 World Championship bronze medalist, will go head to head with the Swedish and Nordic record holder Erik Persson. During their last matchup in Malmsten Swim Open Stockholm, Persson produced a whopping 2.08,75, while Mattsson finished with a 2.10,30 in the 200 and in the 100 breast Persson finished with 1.00,47 and Mattsson 1.01,26.
Other star swimmers in the competition include the Finnish sprint ace Ari-Pekka Liukkonen, who is the top seed in sprint freestyles, and the men`s 50m breaststroke. On the women`s side, the Finnish supreme breaststroke duo Jenna Laukkanen and Ida Hulkko will go head to head in the women`s sprint breaststrokes. Laukkanen, a double short course European champion, is also swimming a range of other events including 200 IM, 200 breaststroke, and all the backstroke events where she will match up with Mimosa Jallow, last summers European Championship bronze medalist in the 50m backstroke.

The competition will be streamed live in Pori swimming clubs Youtube channel at:

Täältä valitaan kohta soittolistat.

Live results at:

---------------------------------

Porin Uimaseuralla on kunnia järjestää ensimmäiset uimakilpailut Porissa FINA statuksella.

Virallinen FINA aikarajan alitus kilpailu 2019 Maailmanmestaruuskilpailuihin
ja 2020 Olympialaisiin

Kilpailut uidaan Porin modernissa keskustan uimahallissa 8-rataisella 50m altaalla, Omega-starttipallit ja kaksi verryttelyallasta.

Kilpailuviikonloppu on 25.-26.5.2019.

Kilpailun kolme parasta naista ja miestä FINA pisteiden perusteella tulee saamaan rahapalkinnot.

Lisätiedot ja kysymykset kilpailuihin liittyen:

pori.swimmingclassic@gmail.com

_______________________________________________

HUOM! Ilmoittautumisaikaa jatkettu

Ilmoittautuminen: 19.5. mennessä Tempukseen tai Suomen ulkopuolisille seuroille osoitteesen kilpailusihteeri@porinuimaseura.fi

_________________________________________________

HUOM! Ilmoittautumisaikaa jatkettu

Ruokailutilaukset 19.5.2019 mennessä

osoitteeseen pori.swimmingclassic@gmail.com

(otsikkokenttään PISC-ruokailut)

Lisätietoja ruokailuista PISC ruokailut/meals sivulta.

__________________________________________________

Verryttelymahdollisuus perjantaina 24.5.

Mahdollisuus verryttelyuintiin on perjantaina illalla. Porin Uimaseuralle on varattu muutama rata tätä varten. Hinta 3€/uimari.

Lisätietoja vapaista ajoista osoitteesta: pori.swimmingclassic@gmail.com

Pori International Swimming Classic sponsors: