Korona viruksen aiheuttamat muutokset Porin Uimaseuran toiminnassa

Tervehdys,

Suomen Uimaliitto on päättänyt, että kaikki Suomen Uimaliiton alaiset kansalliset kilpailut ja ottelut perutaan 31.5. asti henkilömäärästä riippumatta. Tämä koskee kaikkia Uimaliiton lajeja (uinti, uimahypyt, taitouinti ja vesipallo) ja niiden liittojohtoisia tapahtumia, myös leirejä. Uimaliitto suosittaa jäsenseurojaan käyttämään huolellista harkintaa omien leirien ja tilaisuuksien järjestämisessä, sekä noudattamaan mahdollisia paikallisten sairaanhoitopiirien ohjeita.

Uimaliitto toteaa harrastustoiminnasta, että perusterveet lapset, nuoret ja nuoret aikuiset eivät kuulu covid-19-infektion riskiryhmään. Urheiluseurojen harrastetoiminta näille kohderyhmille voi jatkua, mutta ennaltaehkäiseviin toimiin on kiinnitettävä erityistä huomiota, katso ennaltaehkäisyn ohjeita THL:n sivuilta. Jos urheilijalla, valmentajalla tai huoltajalla on lieviäkin sairauden oireita, on hänen pysyteltävä kotona.

Tänään Porin kaupunki on päättänyt:
Rajoituksia tiloihin ja tapahtumiin Porissa

Porin kaupunki noudattaa valtioneuvoston ohjetta ja peruu yli 500 hengen tapahtumat toukokuun loppuun asti. Lisäksi kaupunki rajoittaa tilojensa käyttöä.
Seuraavat kaupungin omistamat tilat suljetaan yleisökäytöltä 14.3.–31.5.2020: Isomäki Areena, Promenadikeskuksessa sijaitseva Promenadisali, Karhuhalli, keskustan ja Noormarkun urheilutalot, nuorisotalo, keskustan uimahalli, Meri-Porin uimahalli, maauimala, harjoitusjäähalli ja skeittihalli.

Tänään Porin Uimaseura PUS ry:n hallitus on päättänyt, että opetusaltaan, vesiralli- ja tekniikkaryhmien toiminta keskeytetään hallin kiinnioloajaksi. Päätöksellä seura haluaa noudattaa Suomen hallituksen ja viranomaisten antamaa suositusta toimenpiteistä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaan tulee rajoittaa ei välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Seuralle on ensiarvoisen tärkeää jokaisen harrastajan terveys ja toimenpiteisiin on ryhdytty tämän turvaamiseksi.

Porin Uimaseura kannustaa ryhmäharjoitusten sijaan harrastajia panostamaan omaehtoiseen ja monipuoliseen harjoitteluun, jossa noudatetaan viranomaisten antamia ohjeistuksia. Porin Uimaseura seuraa ja arvioi tilannetta sekä eri viranomaisten suosituksia aktiivisesti. Tiedotamme jatkotoimista ja mahdollisista muutoksista harjoittelutaukoon sekä tuleviin tapahtumiin liittyen säännöllisesti.

Aiheeseen liittyvät päivitykset / tiedotteet lisätään jatkossa aina Porin Uimaseura PUS ry:n nettisivuille sekä edelleen lähetetään sisäisesti jäsenistölle myClub -viestinnällä sähköpostitse.

Valtioneuvoston ohjeistus: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-paatti-suosituksista-koronaviruksen-leviamisen-hillitsemiseksi

Porin Uimaseura